Jolien Broekaert

INDIVIDUELE PSYCHOTHERAPIE VOOR KINDEREN, JONGEREN EN VOLWASSENEN
Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog in 2005 en ging nadien meteen aan de slag in een organisatie voor jeugdhulp (vzw LIA) waar kinderen, jongeren en gezinnen begeleid worden. Hier bouwde ik jarenlange ervaring op als contextbegeleidster, coach en leidinggevende van teams. In 2012 studeerde ik af als cognitief gedragstherapeut.
Door mijn eigen interesse in yoga en mijn ervaring met de positieve effecten op voelen en denken, geraakte ik meer en meer geboeid in lichaamsgerichte therapie en volgde ik in 2019 een opleiding als yogadocent bij de Kinderyoga Academie (Helen Purperhart). Nadien startte ik meteen als yogadocent en psychotherapeut voor kinderen en jongeren (Studio Flow).
Bijkomend volgde ik verdere opleiding rond traumaverwerking bij kinderen en jongeren via lichaamsgerichte technieken en Emotional Freedom Techniques (In Bloei).
Als psycholoog en yogadocent wil ik kinderen en jongeren op een speelse en creatieve manier laten groeien in hun ontwikkeling. Ze leren via hun hoofd (denken), hart (voelen) en handen (doen). Door deze drie te verbinden, kan elk kind of jongere op zijn unieke manier groeien.
We zoeken samen naar manieren zijn/haar lichaam beter te leren kennen, om gevoelens te uiten en om contact te komen met zichzelf en anderen. Vanuit een oplossingsgerichte insteek, kijken we naar wat het kind of de jongere al kan en naar wat goed gaat om met meer zelfvertrouwen de zorgen die er zijn aan te pakken. Ouders worden betrokken om de kinderen en jongeren hierin te ondersteunen. Indien zinvol en gewenst, wordt ook de verbinding met school of andere hulpverlening gemaakt.
Als volwassene kan je bij mij terecht voor psychotherapie wanneer er sprake is van omgaan met stress, angsten, piekeren, lichamelijke klachten,… Binnen deze sessies wordt er eveneens gewerkt met lichaamsgerichte technieken, Emotional Freedom Techniques, cognitieve gedragstherapie, eventueel aangevuld met restorative yoga. De opleiding restorative yoga volgde ik bij The Space Within.

restorative yoga op maat

Aanbod

Restorative yoga

Duur: 1u

Prijs: €70

Privéles: neem contact op met jolien@spiegeling.be.


We carry our attachments and pains in our bodies,

as we let them go our bodies change.

-Yung Pueblo-

Restorative yoga is een diepe relaxerende stijl van yoga waarin we mogen ontvangen en niet hoeven te geven. In tegenstelling tot de meer actieve stijlen waarin we van houding naar houding ‘flowen’ blijven we in restorative yoga minstens 10 minuten in 1 houding. Alle houdingen zijn zittend of liggend en je lichaam wordt volledig ondersteund door props zoals blokken, bolsters en dekens. Alle spierspanning wordt losgelaten en de houdingen zorgen voor een zachte stretch van de gewrichten. Het doel van restorative yoga is om het zenuwstelsel te ontspannen. 

Restorative yoga is een helende yoga op fysiek maar ook op emotioneel vlak. Het brengt lichaam en geest met mekaar in contact en in balans. Het is voor iedereen toegankelijk, alle leeftijden, alle lichaamsvormen en fysieke fitheid. Het is ook een geschikte vorm om mensen met yoga kennis te laten maken, net omdat er niks moet.